Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus

 

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus on Kelan järjestämä ja rahoittama kuntoutus. Se on tarkoitettu henkilöille, jotka sairauden tai muun haasteellisen elämäntilanteen vuoksi ovat jääneet tai ovat vaarassa jäädä työelämän ulkopuolelle. Kuntoutuja voi hakea matkakorvauksia ja kuntoutusrahaa Kelalta.

Kaski Työvalmennus toteuttaa ammatillisen kuntoutuksen palvelua Pohjois-Karjalassa. Kuntoutukset toteutetaan Joensuussa, Kiteellä ja Nurmeksessa.  Kun kuntoutuksen edellytykset täyttyvät, Kaski Työvalmennuksen toteuttamana kuntoutus käynnistyy ripeästi noin kahden viikon kuluttua. 

Tarjolla on kolme vaihtoehtoista väylää: 

 

 

Työkokeilu

Mietityttääkö oma osaaminen, työssä jaksaminen tai työkokemuksen riittävyys? Koet ehkä tarvitsevasi apua oman ammatillisen suunnan löytämisessä. Työkokeilu auttaa sinua jäsentämään urasuunnitelmiasi työtä tai mahdollisia opintoja varten. Kartutat osaamistasi työnhakutilanteessa, ja pääset kokeilemaan työtä työpaikalla.

Työhönvalmennus

Vähäinen työkokemus saattaa mietityttää, ja olet ehkä ollut pidempään poissa työelämästä. Työhönvalmennuksessa saat tarvitsemaasi tukea työpaikalla työskentelyyn ja eväitä työssä onnistumiseen. Tavoite on, että löydät sinulle soveltuvan työpaikan, josta saat palkkaa. Suunta on vahvasti takaisin työelämään.

Työkokeilu ja työhönvalmennus

Tulevaisuuden selkeyttäminen ja paluu työelämään voi joissain tapauksissa vaatia tavallista enemmän ponnisteluja ja pidempää kuntoutusjaksoa. Tällöin työkokeilun ja työhönvalmennuksen yhdistelmä voi olla järkevin kuntoutuksen polku kohti työelämää. Työhönvalmentajat ovat tiiviisti tukenasi.

Tutustu tarkemmin kuntoutuksen kestoon ja rakenteeseen tästä

 

Kaski Työvalmennus kumppanina

Hyvä kuntoutus on tukea, sitoutumista, ammattitaitoa ja yhteistyötä. Ammattilaisillamme on pitkä ja laaja-alainen kokemus työhönvalmennuksesta ja -kuntoutuspalveluista.

Ammatillisen kuntoutuksen tavoitteena on työllistyminen avoimille työmarkkinoille. Matkalla tavoitteeseen Kaski Työvalmennuksella on tarjottavanaan:

·         Laaja-alaisten ja kokeneiden ammattilaisten osaaminen

·         Mahdollisuus työskennellä Kasken omissa työyksiköissä varsinaisen työ- ja harjoittelupaikan etsinnän aikana

·         Työyksiköiden toimialojen monipuolisuus, mm. alihankinta, metalli, puu, kuljetus, kiinteistönhoito, varastointi, keittiö, siivous

·         Hyvät kontaktit toimialueen yrityksiin ja harjoittelupaikkojen löytämiseen

·         Yhteistyö JUHTA-työvoimavuokrauksen ja rekrytointipalvelujen kanssa

·         Apua asiakaskohtaisten työpaikkojen etsintään

Ammattilaisillamme on pitkä ja laaja-alainen kokemus siitä, miten hyviä asioita saadaan tapahtumaan. Kuluvana vuonna ammatillisen kuntoutuksen kautta on työllistytty avoimille työmarkkinoille ja solmittu myös oppisopimuksia. Yhden onnistumisen tarinan voit lukea täältä 

Ota yhteyttä, Kaski palvelee!

Liikkeelle lähdettäessä tarvitset lääkärin B-lausunnon sekä hakulomakkeen Kelalle. Tarvittaessa Kaski Työvalmennuksen ammattilaiset neuvovat ja auttavat kuntoutujaa alusta lähtien. 

Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus korvaa 1.1.2017 alkaen työkokeilun, työhönvalmennuksen ja mielenterveyskuntoutujien työhönvalmennuksen. 

Lataa Työllistymistä edistävästä ammatillisesta kuntoutuksesta kertova esite tästä  

Lisätiedot:

Kaija Turunen/050 381 7221

Johanna Rummukainen/050 388 6631.